این روز ها به خاطر شرایط اقتصادی که وجود لوازم دست دوم بسیار محبوب شده اند و بسیاری از مردم به خرید این لوازم به جای خرید نو استفاده می کنند این قضیه فقط برای لوازم خانگی وجود ندارد و برای وسایل تکنولوژی هم از این قضیه پیروی می کنند.این روز ها در بازار سیم کارت هم خرید سیم کارت ها دست دوم با شدت بیش تری نسبت به گذشته بیش تر شده است و مردم در بازار به خرید سیم کارت ها دست بیش تر مایل هستند. یکی از اپراتور هایی که سیم کارت های دست دوم در بازار بیش تر خرید و فروش می شود برای سیم کارت های همراه اول هستند که در بازار و جامعه علاقه خاصی به این سیم کارت ها دارند.این کار یک روش اقتصادی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ، ثبت مالکیت سیم کارت بلافاصله بعد از تکمیل شدن مراحل خرید یک از مهم ترین و هوشمندانه ترین اقداماتی است که به هیچ وجه نباید از سوی خریداران به آن بی توجهی شود.
اطلاعیه مهم:
بر اساس ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رعایت سقف مجاز واگذاری به مشترکین حقیقی تا حداکثر 10 سیم کارت فعال برای هر مشترک، الزامی است و شرکت ارتباطات سیار در صورتی که انتقال گیرنده، دارای بیش از 10 سیم کارت فعال باشد، پس از نقل و انتقال، شماره تلفن همراه مشترک را تا زمان تعیین تکلیف خط به صورت غیر فعال در خواهد آورد.
در گذشته هر فرد مجاز بود که از هر اپراتور 10 سیم کارت به نام خودش و با کد ملی خود ثبت نماید، ولی در سال های گذشته این قانون تغییر کرده و بر اساس آخرین اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ هر فرد ایرانی می تواند تنها 10 سیم کارت را با کد ملی خود ثبت نماید. این قانون بدین معناست که افراد می توانند در مجموع از هر سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل، 10 سیم کارت تحت مالکیت خود داشته باشند.
نحوه نقل و انتقال سیم کارت در اپراتور همراه اول
با توجه به ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حداکثر سقف سیم کارت های تحت مالکیت مشترکین حقیقی همراه اول 10 سیم کارت فعال می باشد که اپراتور همراه اول نیز در زمان انتقال مالکیت به این موضوع؛ توجه خاص خواهد داشت. به همین خاطر لازم است مشترکین سیم کارت دائمی یا اعتباری همراه اول نیز در زمان حضور در مراکز معتبر نسبت به این امر دقت و توجه داشته باشند.
روش های نقل و انتقال سیم کارت
مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول برای انجام این کار می توانند؛ از روش های ذیل استفاده نمایند:
- مراجعه حضوری به دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه و ثابت
- همراه یار( سرویس خدمات در محل همراه اول )
مدارک لازم برای نقل و انتقال سیم کارت
مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری همراه اول در صورت عدم منع قانونی برای انتقال مالکیت سیم کارت خود می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ادامه ذکر خواهد شد، به دفاتر امور مشترکین؛ مراجعه و نسبت به این امر اقدام نمایند:
- اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده
- حضور هم زمان انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی آنها ( در صورت حضور وکیل، اصل و تصویر وکالت نامه قانونی ضروری است)
- ارائه گذرنامه برای اتباع خارجی به جای کارت ملی
- سیم کارت فعال
- ارائه کد پستی ده رقمی انتقال گیرنده
- ارائه صورت حساب میان دوره برای سیم کارت دائمی و تایید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدمات ارتباطی
- ثبت اثر انگشت و امضای انتقال دهنده و انتقال گیرنده
- تکمیل و تنظیم سند نقل و انتقال
- تکمیل فرم تعهدات از سوی انتقال گیرنده یا وکیل قانونی
نکات و شرایط مهم:
- بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورها مجاز به فروش هر گونه سیم کارت تلفن همراه به افراد زیر 18 سال نمی باشند.
- در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده سیم کارت به سن قانونی ( 18 سال ) نرسیده باشند، حضور ولی قهری ( پدر یا جد پدری) با ارائه اصل و تصویر کارت ملی ولی؛ به همراه تصویر شناسنامه مالک الزامی می باشد .
- در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده به سن قانونی ( 18 سال ) نرسیده باشند؛ ولی از سوی دادگاه دارای حکم رشد باشند، ارائه حکم رشد نیز به همراه مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال الزامی می باشد.
- در صورت محجور یا غیر رشید بودن انتقال دهنده سیم کارت، ارائه قیم نامه ضروری است. اگر در قیم نامه نقل و انتقال اموال منوط به اجازه از اداره سرپرستی باشد، اخذ اجازه نامه و ارائه آن در زمان نقل و انتقال نیز ضروری می باشد.
- در صورت تعویض سیم کارت، مشترک باید بعد از گذشت بیست روز نسبت به نقل و انتقال مالکیت اقدام نماید.
نحوه استعلام تعداد سیم کارت
ابلاغیه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به علت فراوانی تخلفات انجام شده با سیم کارت های بدون هویت صورت گرفت و تحت عنوان "طرح ساماندهی سیم کارت ها " راه اندازی شد. از آن زمان تا کنون این طرح توانسته با ایجاد ساز و کار آسانتر، امکان دسترسی افراد به برخی اطلاعات مانند تعداد و شماره سیم کارت های ثبت شده به نام اشخاص را فراهم کرده و از سوءاستفاده های احتمالی جلوگیری نماید.
به همین منظور افراد می توانند؛ با مراجعه به منوی "حقوق کاربران " در وب سایت سازمان تنظیم و مقررات و ارتباطات رادیویی به آدرس www.cra.ir در بخش "گزینه استعلام مشترکین" تعداد سیم کارت هایی که به نامشان ثبت شده است را استعلام نمایند. این سامانه که کمک می کند تا افراد از تعداد سیم کارت هایی که به نامشان ثبت شده، آگاهی پیدا کنند، امکان مشخص نمودن شماره های ثبت شده را نخواهد داشت و لازم است برای مشخص شدن شماره های، مشترک به دفاتر امور مشترکین مراجعه نمایند.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز
- شنبه ۱۹ فروردین ۰۲ ۱۳:۰۴
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر