در زمان های گذشته شاید نزدیک بودن افراد آنها را مبرم به ارتباطات می کرد و حتی اگر اهای دور بودند بسیار سخت بود که از حال هم دیگر با خبر شوند اما این روزها به لطف پیشرفت تکنولوژی و همچنین آمدن گوشی های هوشمند باعث شد تا افراد جامعه با هم دیگر در سراسر دنیا با هم دیگر آشنا شوند . اما لازمه راه افتادن گوشی های هوشمند این روز ها سیم کارت ها هستند که بسیار مهم هستند.اما این روز بعضی از افراد می خواهند که سیم کارت های دائمی یا اعتباری خود را بفروشند و یا انتقال بدهند که قوانین انتقال فرقی نمی کند و برای همه سیم کارت ها یکسان است. این روز ها افراد اگر سیم کارت به نام خود نداشته باشند از بعضی از خدمات محروم می شوند مانند تعویض سیم کارت یا حتی ریز مکالمات خود را نمی توانند بگیرند که ممکن است برای افراد جامعه مشکلاتی را ایجاد کند
نحوه انتقال مالکیت سیم کارت در اپراتورهای مختلف
در حال حاضر قوانین مربوط به انتقال مالکیت سیم کارت در اپراتورهای مختلف، متفاوت می باشد. حتی در برخی اپراتورها، این قوانین بسته به نوع سیم کارت هم فرق می کند و انتقال مالکیت سیم کارت های دائمی از ضوابط بیشتری برخوردار است. به همین خاطر در ادامه به بررسی قوانین نقل و انتقال مالکیت در اپراتورهای مختلف می پردازیم:
نحوه انتقال مالکیت در اپراتور همراه اول:
مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول در صورت عدم منع قانونی برای انتقال مالکیت سیم کارت خود می توانند با در دست داشتن مدارکی که در ادامه ذکر خواهد شد، به دفاتر خدمات ارتباطی؛ مراجعه و نسبت به این امر اقدام نمایند:
- اصل و تصویر کارت ملی انتقال دهنده و انتقال گیرنده
- حضور هم زمان انتقال دهنده و انتقال گیرنده و یا وکیل قانونی آنها ( در صورت حضور وکیل، اصل و تصویر وکالت نامه قانونی ضروری است)
- ارائه گذرنامه برای اتباع خارجی به جای کارت ملی
- سیم کارت فعال
- ارائه کد پستی ده رقمی انتقال گیرنده
- ارائه صورت حساب میان دوره برای سیم کارت دائمی و تائید وصولی صورتحساب توسط دفتر خدمات ارتباطی
- ثبت اثر انگشت و امضای انتقال دهنده و انتقال گیرنده
- تکمیل و تنظیم سند نقل و انتقال
- تکمیل فرم تعهدات از سوی انتقال گیرنده یا وکیل قانونی
البته مشترکین توجه داشته باشند، در زمان نقل و انتقال مالکیت، سیم کارت باید حتما فعال باشد. لازم به ذکر است؛ بر اساس قانون اگر فرد بیش از 10 سیم کارت فعال داشته باشد؛ سیم کارت وی به صورت خودکار غیر فعال می شود.
نکات و شرایط مهم انتقال مالکیت در اپراتور همراه اول:
- بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورها مجاز به فروش هر گونه سیم کارت تلفن همراه به افراد زیر 18 سال نمی باشند.
- در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده سیم کارت به سن قانونی ( 18 سال ) نرسیده باشند، حضور ولی قهری ( پدر یا جد پدری) با ارائه اصل و تصویر کارت ملی ولی؛ به همراه تصویر شناسنامه مالک الزامی می باشد.
- در صورتی که انتقال دهنده یا انتقال گیرنده به سن قانونی ( 18 سال ) نرسیده باشند؛ ولی از سوی دادگاه دارای حکم رشد باشند، ارائه حکم رشد نیز به همراه مدارک مورد نیاز جهت نقل و انتقال الزامی می باشد.
- در صورت مهجور یا غیر رشید بودن انتقال دهنده سیم کارت، ارائه قیم نامه ضروری است. اگر در قیم نامه نقل و انتقال اموال منوط به اجازه از اداره سرپرستی باشد، اخذ اجازه نامه و ارائه آن در زمان نقل و انتقال نیز ضروری می باشد.
- در صورت تعویض سیم کارت، مشترک باید بعد از گذشت بیست روز نسبت به نقل و انتقال مالکیت اقدام نماید.
- هزینه نقل و انتقال مالکیت سیم کارت، برای مشترکین سیم کارت اعتباری همراه اول 20 هزار ریال بوده که در زمان انتقال از اعتبار ریالی مشترک کسر می گردد. این هزینه برای مشترکین دائمی همراه اول 80 هزار ریال می باشد.
نحوه انتقال مالکیت سیم کارت در اپراتور ایرانسل:
اگر مشترک سیم کارت دائمی ایرانسل یا سیم کارت اعتباری ایرانسل هستید و هنوز سیم کارت را به نام خود زده اید، می توانید با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر به مراکز خدمات ایرانسل مراجعه نموده و مراحل انتقال مالکیت را تکمیل نمایید.
شرایط انتقال مالکیت برای مشترکین سیم کارت دائمی یا اعتباری ایرانسل به شرح ذیل می باشد:
- حضور فروشنده و خریدار و یا وکیل قانونی آنها در زمان انتقال سند الزامی است.
- خریدار و فروشنده باید مدارک شناسایی معتبر به همراه داشته باشند.
- خریدار باید آدرس کامل محل سکونت و کد پستی خود را ارائه نماید.
- فرد انتقال دهنده باید پوکه و خود سیم کارت را ارائه کند.
نحوه انتقال مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک
با توجه به این که در همه اپراتورها، انتقال مالکیت سیم کارت بدون حضور مالک قبلی امکان پذیر نیست؛ پس در صورت فوت مالک قبلی یا مهاجرت یا مواردی از این دست، چگونه می توان مراحل انتقال مالکیت را تکمیل نمود؟
در بسیاری از موارد مشاهده می شود که افراد سال های سال از سیم کارتی استفاده می کنند که به نام آنها نیست و بعد از گذشت سالها هیچ آدرس و یا شماره تماسی از مالک ندارند. در چنین مواردی هر اپراتور قوانین خاصی تعیین کرده که با آن می توان مالکیت سیم کارت را بدون حضور مالک قبلی تغییر داد.
تغییر مالکیت سیم کارت ایرانسل بدون حضور مالک
اپراتور ایرانسل به مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری خود که برای مدت طولانی از یک سیم کارت استفاده می کنند و حالا قصد انتقال خط خود را دارند؛ اما اطلاعاتی از مالک ندارند، این اجازه را می دهد تا با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر مانند سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی، آدرس محل سکونت و .... به یکی از مراکز خدمات ایرانسل مراجعه نموده و نسبت به این کار اقدام نمایند.
تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول بدون حضور مالک
انتقال مالکیت سیم کارت های همراه اول به راحتی اپراتور ایرانسل نیست. زیرا بر اساس قوانین این اپراتور؛ انتقال مالکیت سیم کارت دائمی همراه اول بدون حضور مالک به هیچ وجه امکان پذیر نمی باشد.
البته در مورد سیم کارت اعتباری همراه اول، شرایط کمی بهتر است و کسانی که از سیم کارت اعتباری همراه اول به مدت طولانی استفاده می کنند و قصد انتقال خط را دارند؛ اما اطلاعاتی از مالک قبلی سیم کارت در دست ندارند؛ لازم است ابتدا با شماره پشتیبان همراه اول یعنی 9990 تماس گرفته و از انتقال مالکیت خط خود به صورت غیر حضوری مطمئن شوند. زیرا مالکیت برخی از سیم کارت های اعتباری همراه اول را مانند سیم کارت های دائمی همراه اول، نمی توان بدون حضور مالک تغییر داد؛ سپس با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر مانند سیم کارت فعال، کارت ملی، کد پستی، آدرس محل سکونت و ... به مراکز ارتباطی همراه اول مراجعه نمایند و فرم درخواست را پر کنند تا در اسرع وقت انتقال مالکیت صورت پذیرد.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز
- چهارشنبه ۰۳ خرداد ۰۲ ۱۰:۴۰
- ۸ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر